Image
Sara Jacobsson.
Sara Jacobsson. Bild: Profi

Svefa tillsätter chef för förvaltningsrådgivning

Bolag Svefa rekryterar Sara Jacobsson som ny affärsområdeschef för Förvaltningsrådgivning. Rekryteringen är en del i planen att bredda Svefas kunderbjudande som inleddes med förvärvet av Fasticon 2016.
Publicerad den 23 Augusti 2019

Sara Jacobsson kommer närmast från Profi Fastigheter där hon under sex år haft olika chefsbefattningar och varit medlem i ledningsgruppen. Sara har sedan tidigare en mycket gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen hos starka aktörer som exempelvis JLL, Colliers och Skandia Fastigheter.

– Marknadens behov av kompetens som kan hantera komplexa förvaltningsfrågor ökar. Vi upplever att marknadsläget är rätt för att satsa ytterligare och öka vår förmåga att lösa våra kunders utmaningar, säger Mikael Lundström, vd och koncernchef, Svefa.

– Jag är väldigt glad att Sara med sin gedigna erfarenhet valt att komma till oss. Hon är ett mycket bra tillskott till våra professionella konsulter och kommer att bidra starkt till affärsområdets och Svefas fortsatta tillväxt, avslutar Mikael Lundström.

– Jag ser verkligen fram emot att stärka och bygga vidare på den kompetens som finns inom Svefa idag, men också att få fokusera på strategisk förvaltningsrådgivning och jobba brett med de utmaningar som branschen och fastighetsägare har framöver, säger Sara Jacobsson, tillträdande affärsområdeschef förvaltningsrådgivning Svefa.

Sara som även kommer att ingå i Svefas koncernledning tillträder sin nya tjänst den 16 september.

Rikard Wilén, nuvarande affärsområdeschef, fokuserar nu på det snabbt växande affärsområdet Corporate Solutions och det övergripande arbetet i koncernledningen.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige