Image

Sveareal säljer sina enda bostadsfastighet

Transaktioner Sveareal renodlar sitt bestånd och säljer en fastighet på 11 000 kvadratmeter i Helsingborg. Fastigheten är bolagets enda innehållande bostäder.
Publicerad den 14 November 2011
Sveareal säljer sina enda bostadsfastighet, en fastighet på 11 000 kvadratmeter i Helsingborg. Bild: Sveareal. Bild: Sveareal
Sveareal säljer sina enda bostadsfastighet, en fastighet på 11 000 kvadratmeter i Helsingborg. Bild: Sveareal.

Fastigheten Sveareal säljer ligger på Hantverkargatan 2 i Helsingborg och innehåller 11 000 kvadratmeter bostäder, kontor och butikslokaler. Den ingick i den portfölj man köpte av Kungsleden för 4,75 miljarder kronor 2008.
- Detta är vår enda fastighet med bostäder. Fastigheten är nu färdigutvecklad och vi väljer därför att avyttra den. Vi går en spännande framtid till mötes där vi förutom stort fokus på förvaltningen fortsätter att utveckla projektpotentialer i vår portfölj, säger Sveareals vd Claes Malmkvist.

Köpare av fastigheten är den lokala aktören Kullahusen och parterna har enats om att inte kommunicera någon köpeskilling men Fastighetssverige uppskattar den till mellan 130 och 150 miljoner kronor.

Catella var rådgivare åt säljaren Sveareal i affären.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige