Image

Sveafastigheter vinner markanvisning för hyresrätter

Bostäder Sveafastigheter Bostad har erhållit Nacka kommuns historiskt första direktanvisning av bostäder. Redan under fjärde kvartalet 2017 beräknas 30 attraktiva och prisvärda hyresrätter vara klara för inflyttning längs med Apelvägen och Björnvägen i Nacka.
Publicerad den 21 September 2016

Social hållbarhet är en viktig faktor för Sveafastigheter Bostad, vilket stämmer väl med Nacka kommuns önskan att erbjuda hyresbostäder till personer med olika förutsättningar att kunna ordna bostad på egen hand, till exempel nyanlända personer.

– Vi för en nära dialog med Nacka Kommun för att försöka anpassa våra nya projekt så att de skall passa kommunens behov av hyresrätter på kort och lång sikt. Social hållbarhet är en av våra ledstjärnor och vårt mål är att samarbetet ska leda till en ökad integration genom att fler samhällsgrupper får möjlighet till ett eget hem, säger Lars Gärde, affärsutvecklingschef på Sveafastigheter Bostad.

Therese Rosberg, projektledare på Nacka kommun, säger att upplåtelsen sker genom en så kallad direktanvisning:

– Bolaget har visat att det kan och förbundit sig till att uppföra attraktiva och prisvärda hyreslägenheter skyndsamt. Området har inga hyresrätter i dag så detta är ett välkommet tillskott i vår strävan att blanda olika upplåtelseformer.

– Sveafastigheter arbetar med kreativa och erfarna arkitekter som redan i designfasen kombinerar våra krav på attraktiv gestaltning och goda planlösningar med produktionsvänliga byggmetoder. På detta sätt kan vi erbjuda våra hyresgäster ett mycket prisvärt boende, utan att göra avkall på gestaltning eller kvalitet, säger Svante Jernberg, vd på Sveafastigheter Bostad.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige