Image

Sveafastigheter köper 34 LSS-fastigheter

Transaktioner Sveafastigheter Fund III AB köper Seniorbostäder i Sverige AB, innehållande en portfölj med 34 LSS-fastigheter.
Publicerad den 14 Februari 2014

Seniorbostäder i Sverige AB har ägts av tre privatpersoner. Bolaget har bedrivit verksamhet inom LSS under cirka 20 år.

Fastighetsbeståndet, som är spritt över södra och mellersta Sverige, kommer att ingå i Högkullen Omsorgsfastigheter AB ("Högkullen") som ägs av Sveafastigheter tillsammans med Residenset som är delägare och asset manager.

Beståndet omfattar cirka 14 000 kvadratmeter.

Högkullen tillträdde fastigheterna i onsdags, och utökade därmed beståndet till att omfatta 124 fastigheter med LSS-boenden.

- Förvärvet av ytterligare 34 fastigheter befäster Högkullens position som Sveriges största privata fastighetsägare inom LSS. Beståndet kompletterar det befintliga innehavet utmärkt och stärker våra strategiska kluster av LSS-boenden, säger Mikael Pehrsson på Sveafastigheter.

LSS hänvisar till Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (1993:387) som är tänkt att ge funktionshindrade bra levnadsvillkor genom samordnat stöd. LSS-boenden är mindre, anpassade grupp- eller serviceboenden med tillgång till professionell service. Genom att kapitalisera på storlek kan Högkullen öka kvaliteten och servicenivån för både hyresgäster och boende.

Nordier har varit säljarens rådgivare, medan MAQS och PWC har varit köparens rådgivare i transaktionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige