Image

Sveafastigheter-grundare i ny satsning

Transaktioner Christer Andersson och Johan Knaust, som var med och grundade Sveafastigheter, har tillsammans med Olle Knaust – före detta Fabege – startat K2A Fastigheter. Bolaget har nu gjort sitt första förvärv.
Publicerad den 5 Februari 2014
Akademiska Hus säljer sitt Kiruna-bestånd. Bild: Akademiska Hus
Akademiska Hus säljer sitt Kiruna-bestånd. Olle Knaust. Bild: Fosema
Olle Knaust. Christer Andersson. Bild: Sveafastigheter
Christer Andersson.

K2A köper 8 000 kvadratmeter av Akademiska Hus i Kiruna – hela Akademiska Hus bestånd på orten.

Hyresgäst är Institutet för rymdfysik.

– Detta är vårt första förvärv - en modern och välförvaltad fastighet som uppfyller kraven på ett stabilt kassaflöde och som blir ett utmärkt komplement till vår satsning på utvecklingsfastigheter inom bostadssektorn. Vi har en uttalad strategi att vara långsiktiga ägare och utvecklare med egen förvaltning. Både Kiruna som stad och huvudhyresgästens (IRF) verksamhet ger möjligheter till nya spännande investeringar, säger Johan Knaust.

K2A har ambitionen att vara ett långsiktigt stabilt bolag med tydlig lokal förankring på ett begränsat antal orter i Sverige. Huvudfokus ligger på ett antal universitets- och högskoleorter. Bolaget fokuserar dels på utveckling av studentbostäder, vårdboende, gruppboende och vanliga hyresbostäder och dels på förvärv av fastigheter med stabila kassaflöden och kreditvärdiga hyresgäster.

– Vi är nöjda med överenskommelsen och vi är övertygande om att K2A i samarbete med hyresgästen kommer att utveckla fastigheten på ett framgångsrikt sätt, säger David Carlsson, regiondirektör för Akademiska Hus Region Norr.

NAI Svefa har varit rådgivare till Akademiska Hus i försäljningen.

K2A tillträder den 4 mars.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är ett modernt fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning.

K2A:s fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter.

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus fokuserar särskilt på utveckling av studentbostäder och erbjuder idag studentbostäder i Stockholm, Örebro, Gävle, Umeå och Kiruna. Svenska Studenthus kommer framöver även att kunna erbjuda stude...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Nytt JV hämtar vd hos noterat bolag

Bolag Fastighetschef lämnar för att ta över ny vd-stol.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY