Image

Sveafastigheter Bostad och Sh bygg utvecklar hyresbostäder i Uppsala

Bygg/Arkitektur Sveafastigheter Bostad AB och Sh bygg Fastighetsutveckling AB har inlett ett strategiskt samarbete om att uppföra 71 hyreslägenheter i flerfamiljshus i Norby, Uppsala. Sveafastigheter Bostad kommer att äga och förvalta bostäderna. Projektets värde är cirka 200 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Juli 2016

Projektet har initierats och drivits av Sh bygg under ett flertal år, detaljplanen är klar och bygglovet behandlas just nu av kommunen. Byggstart förväntas kunna ske under september månad i år med en bedömd inflyttning 18 månader senare.

Torbjörn Wennberg, vd på Sh bygg Fastighetsutveckling AB säger:
- Jag är oerhört glad över att vi som lokalt företag i Uppsala kan bidra till att förbättra bostadsutbudet med hyreslägenheter och samtidigt bidra till att nya duktiga aktörer som Sveafastigheter Bostad etablerar sig i Uppsala. Det känns extra roligt att kunna få en seriös utvecklare av hyresbostäder hit till Uppsala där just hyreslägenheter är starkt efterfrågade.

De bostäder som uppförs är av storleken 1-4 rum och totalt är det närmare 5 000 kvadratmeter BOA som byggs. Lägenheterna byggs i Norby, i korsningen Norbyvägen-Tryffelvägen.

- Detta är vårt första projekt i Uppsala och en del av vår långsiktiga satsning på att utveckla och förvalta energisnåla och socialt hållbara hyreslägenheter i Uppsala, säger Lars Gärde, vice vd på Sveafastigheter Bostad AB.

- Vi tycker det är extra roligt att få göra det tillsammans med ett välrenommerat och duktigt Uppsalaföretag som Sh bygg.

Arkitekt är John Kirsh, Kirsh+Dereka Arkitekter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de största ägarna i de noterade bolagen

Lista Fastighetssverige tittat närmare på vilka som äger mest av kapitalet i de noterade fastighetsbolagen på de två största listorna. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige