Image

Stureplansgruppen öppnar i Gamla riksarkivet

Uthyrning Stureplansgruppen öppnar restaurang i Gamla riksarkivet på Riddarholmen. Idag skrivs ett tioårigt kontrakt om 1 500 kvadratmeter mellan Statens fastighetsverk (SFV) och Stureplansgruppen. Våren 2014 väntas de första gästerna hälsas välkomna.
Publicerad den 17 December 2013
Annons
Image

Mellan 2009-2011 genomförde Statens fastighetsverk en renovering av Gamla riksarkivet.

Den unika byggnaden, centralt belägen i Stockholm, fick under den omsorgsfulla renoveringen behålla sin karaktär men är tekniskt helt modern. I början av 2013 flyttade film- och produktionsbolaget Eyeworks in i större delen av byggnaden men fortfarande återstod för SFV att hitta rätt restauratör, ett sökande som nu är över. I dag skrivs ett tioårskontrakt mellan Statens fastighetsverk och den erfarna nöjeskoncernen Stureplansgruppen.

- Gamla riksarkivet är en unik byggnad som förtjänar att vara tillgänglig för alla. Många beskriver att det är ett magiskt hus. Att nu, via Stureplansgruppen, kunna erbjuda café, restaurang, sommarklubb och eventmöjligheter för stockholmare och besökare känns jättebra. Stureplansgruppen är erfarna inom sin bransch och deras planer för Riddarholmen matchar vår vision om en mer levande och välkomnande holme. Vi hälsar dem varmt välkomna som hyresgäster, säger Johan Zetterberg, fastighetschef vid Statens fastighetsverk.

Stureplansgruppen kommer att hyra 1 500 kvadratmeter för sin café- och restaurangverksamhet. I denna yta ingår även biografen på plan två för konferens- och event. I anslutning till byggnaden kommer man även att hyra ytterligare 500 kvadratmeter innergård ämnad för konsert-, bar- och klubbverksamhet.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så var första halvåret på transaktionsmarknaden: "Historiskt"

Transaktioner Ett väldigt speciellt och på många sätt historiskt andra kvartal är till ända. Coronapandemins effekter gjorde att transaktionsvolymen i Sverige och övriga Norden föll betänkligt och aktiviteten störtdök under en period. Fastighetssverige presenterar siffrorna, trenderna och framtidsutsikterna med hjälp av Pangeas analytiker Mikael Söderlundh.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY