Image

Stridigheter om Center Syd

AFFÄRER En utbyggnad av Center Syd i Löddeköpinge utarmar centrumhandeln. Det har tidigare Landskrona kommun och länsstyrelsen varit överens om. Men nu har kommunen ändrat sig i frågan och vill bygga ut centret.
Publicerad den 13 Augusti 2008

- I Landskrona ändrade man sig och sa att en utbyggnad av Center Syd inte kommer att drabba deras centrumhandel, säger länsarkitekt Kerstin Nilermark till Svt:s Sydnytt.

Men än är det inte avgjort. Länsstyrelsen ska vända sig till Boverket och miljödepartementet med en skrivelse för att få stopp på bygget.

Länsstyrelsen pekar på miljöproblem med ökad biltrafik till och från centret och problemet med att många skånska köpcentrum aviserar utbyggnader och att det krävs bättre samordning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige