Image
Petter Stordalen.
Petter Stordalen. Bild: Strawberry

Stordalens Nordic Choice varslar 7 500

Bolag Nordic Choice Hotels varslar 7 500, varav 4 500 i Sverige. Den ekonomiska situationen i Nordic Choice Hotels till följd av de rese- och mötesbegränsningar som införts för att begränsa coronainfektion, innebär att hotellgruppen måste sänka sina kostnaderna, meddelar bolaget.
Publicerad den 19 Mars 2020
Torgeir Silseth. Bild: Nordic Choice Hotels
Torgeir Silseth.

Efter införandet av olika typer av begränsningar för möten, resor och restauranger under de senaste veckorna har inkomstbasen för Nordic Choice Hotels helt försvunnit. Hotellföretaget håller fortfarande hotellen öppna men beläggningsgraden är under tio procent.
– Vi ser att det är fullständigt stopp när det gäller nya bokningar för de kommande månaderna, medan antalet avbokningar ökar dag för dag. I en bransch där personalkostnaderna utgör cirka 40 procent av kostnaderna ser vi inget annat sätt än att nedbemanna. Vi har redan varit tvungna att permittera eller säga upp cirka 3 000 anställda i Norge och Danmark, och går nu mot att cirka 4 500 anställda drabbas i Sverige, säger Torgeir Silseth, koncernchef i Nordic Choice Hotels.

Nedbemanningen sker enligt respektive länders lagstiftning vilket innebär att både uppsägningar och permitteringar måste användas.
– När Sverige tillkännagav att de skulle införa ett permitteringsupplägg så hoppades vi att det skulle vara i linje med den norska modellen. Tyvärr är det inte tillräckligt bra för att sänka kostnaderna så mycket som den ekonomiska situationen i företaget kräver. Vi arbetar för att behålla så många jobb som möjligt tills denna kris är över, men vet att det är tufft och svårt för dem som nu drabbas av detta. Vi hoppas kunna välkomna så många människor som möjligt tillbaka när situationen normaliseras igen, säger Silseth.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige