Image
Petter Stordalen.
Petter Stordalen. Bild: Eddie Ekberg

Stordalen: ”Gästerna ska tro att de hamnat i nirvana”

Uthyrning Det blir Petter Stordalens hotellkoncern som kommer att driva hotellet i Karlatornet. En avsiktsförklaring har tecknats mellan Nordic Choice Hotels och Karlastaden Utveckling. Det som ska bli Nordens högsta byggnad får utöver cirka 600 lägenheter nu omkring 300 hotellrum, konferensfaciliteter, spa och gym.
Publicerad den 7 Juli 2017
Karlastaden. Bild: SOM
Karlastaden. Ola Serneke. Bild: Serneke
Ola Serneke.

– Det känns riktigt bra ur många perspektiv att få till detta avtal. Jag delar Petters inställning till hotellkonceptualisering – vi skall skapa en hotellupplevelse som blir ett minne för livet, säger Ola Serneke, vd för Serneke Group och initiativtagare till Karlastaden och Karlatornet på Lindholmen i Göteborg.

– Det finns de som tror att the sky's the limit. Det är fel! 2021 kommer detta bli tydligt för gästerna på Clarion Hotel Karlatornet. De kommer tro att de hamnat i nirvana när de tittar ut från takrestaurangen. Det här blir episkt, säger Nordic Choice Hotels ägare och styrelseordförande Petter A Stordalen.

– Vi är väldigt glada att Choice har valt att driva hotell i Karlastaden. Att den nya stadsdelen nu får ett Clarionhotell kommer ytterligare bidra till en levande blandstad, säger Jörgen Eriksson, vd på Karlastaden Utveckling AB.

Hotellet ska, förutom omkring 300 rum, innehålla konferensfaciliteter, restauranger och barer samt spa- och gymområde. Hotellet blir placerat i den nedre podiebyggnaden som hör till Karlatornet samt på våning 58 i tornet. Hotellets yta uppgår till cirka 17 000 kvadratmeter.

Karlastaden Utveckling AB och Nordic Choice Hotels ska enligt avsiktsförklaringen förhandla om ett slutligt avtal som ska slutas före oktober månads utgång 2017. Hyresnivån kommer att landa på omkring 40 miljoner kronor.

Karlatornet planeras stå klart 2021 och är den första byggnad som påbörjas i den nya stadsdelen Karlastaden som omfattar åtta kvarter med cirka 2 000 bostäder, kontor och kommersiella lokaler.

Karlastaden Utveckling AB är ett projektbolag, ägt gemensamt av Serneke Group AB och NREP, som ska utveckla den nya stadsdelen med bostäder och kommersiella fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige