Image

Stordalen storsatsar hos Fabege i Arenastaden

Bygg/Arkitektur Arenastaden blir Nordic Choices nya Sverigehub – tillsammans med Fabege ska Petter Stordalens hotellimperium bygga ett nytt hotell med 336 rum, ett longstayboende med 88 lägenheter och ett nytt svenskt huvudkontor.
Publicerad den 8 Juni 2018
Fabege och Choice genomför en storaffär i Arenastaden, Solna - bygger hotell, longstayboende och svenskt huvudkontor. 2021 ska de första gästerna välkomnas till hotellet. Bild: White
Fabege och Choice genomför en storaffär i Arenastaden, Solna - bygger hotell, longstayboende och svenskt huvudkontor. 2021 ska de första gästerna välkomnas till hotellet.

Den elva våningar höga byggnaden har ritats av White Arkitekter och kommer att bestå av tre delar: en hotelldel på 336 hotellrum, en del med 88 rum för så kallad long-stay, ett koncept där personer vistas lite längre perioder och en kontorsdel där Nordic Choice Hotels kommer att förlägga sitt svenska huvudkontor. Hotellet kommer även att rymma restaurang- och konferensytor, gym och en välkomnande lobby. Planerad byggstart för projektet är 2018 och när hotellet står klart 2021 kommer stadsdelen att ha 1000 hotellrum.

- Arenastaden har blivit en hub för business, nöjen och shopping. Utvecklingstakten är imponerande och genom ytterligare ett hotell och longstayboende så vill vi skapa ytterligare förutsättningar för att locka verksamhet till området och öka dess attraktionskraft. För oss är det också den perfekta platsen för vårt svenska huvudkontor med närheten till kommunikationer, till gäster och samarbetspartners. Jag är oerhört glad över projektet och ser fram emot 2021 då vi kan flytta in med våra verksamheter, säger Nordic Choice Hotels ägare Petter A Stordalen.

Hotellet, som kommer att tillhöra Comfort Hotels, byggs vid Friends Arenas nordvästra hörn och får en vacker utsikt över Råstasjön och dess naturområden. Byggnaden blir en länk mellan arenans storskaliga evenemang och det lokala livet som växer fram längs Evenemangsgatan.

- Den positiva utvecklingen av Arenastaden och inte minst Friends Arena innebär att behovet av närliggande hotell ökar. Nordic Choice Hotels initiativ till det nya hotellet innebär ännu bättre förutsättningar för såväl Friends Arena, som för Mall of Scandinavia och företagens besökare och medarbetare, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef på Fabege.

Ett besök på hotellet ska inspirera till ett hållbart sätta att leva, vare sig du övernattar på hotellet, bor i longstay-lägenheterna, tränar på gymmet eller jobbar på kontoret. Här är förhoppningen att besökarna tar med sig idéer hem, kanske om ett solcellstak till villan eller en mer medveten middagsmeny i vardagen. Arkitekturen genomsyras av en synlig och sinnlig hållbarhet. Byggnaden kommer att vara energismart och omfatta både solceller och geoenergi. Under det första kvartalet 2021 välkomnas de första gästerna.

Affären baseras på tre separata avtal med löptider mellan 10 och 20 år. Det totala hyresvärdet är cirka 48 miljoner kronor per år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige