Image

Stordalen öppnar nytt hotell i Umeå

Uthyrning Sommaren 2018 slår dörrarna upp till ett 150 rum stort Comfort Hotel i Umeå. Hotellet är resultatet av ett franchiseavtal mellan Nordic Choice Hotels och Hilding Hotel Group.
Publicerad den 12 Februari 2018
Comfort Hotel Umeå City. Bild: Nordic Choice Hotels
Comfort Hotel Umeå City.

– Det är varje hotellägares dröm att träffa mitt i prick vad det gäller behovet på marknaden och gästernas önskningar. Umeå har varit en solskenshistoria från dag ett och därför är jag otroligt glad över att vi nu tillsammans med Hilding Holmqvist och hans Hilding Hotel Group kan dubbla kapaciteten i stan, säger Nordic Choice Hotels grundare Petter Stordalen.

Det 150 rum stora hotellet byggs och drivs av Hilding Hotel Group genom ett franchiseavtal med Nordic Choice Hotels kedja Comfort Hotel. Hotellet kommer precis som redan existerande Comfort Hotel Winn ligga mitt i centralaste Umeå på Storgatan. Hotellet får sociala ytor, frukostrestaurang, bar, bastu och gym.

– Jag är oerhört glad över att vårt nya fina hotell vid Renmarkstorget i Umeå blir ett Comfort. Det är en stabil och mycket bra partner för oss. När vi kombinerar vår lokala kännedom om marknaden med deras nordiska muskler kan vi erbjuda ett hotell som gästerna kommer att gilla, säger Hilding Holmqvist, ägare Hilding Hotel Group.

– Umeå och Comfort har funnit varandra. Vi är en perfect match vilket beror på att vi kan erbjuda bra boende till en liten kostnad mitt i centrum. Det känns därför väldigt kul att vi kan utvidga verksamheten i Umeå, säger Anna Spjuth, senior vice president Comfort Hotel i Norden och Baltikum.

Sedan tidigare driver Nordic Choice Hotels Comfort Hotel Winn och Clarion Collection Hotel Uman i Umeå.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige