Image

Stora Saluhallen återinvigs

Event Efter två års upprustningsarbete återinvigs Stora Saluhallen i Göteborg i morgon.
Publicerad den 11 December 2012
Stora Saluhallen. Bild: Higab. Bild: Higab
Stora Saluhallen. Bild: Higab.

Upprustningsprojektet har pågått i två år och föranleddes av ökade krav på arbetsmiljö och livsmedelshantering som måste tillgodoses, men även av ett allmänt upprustningsbehov av en gammal och välanvänd byggnad. Det är inte bara butikerna som är i skick som nya, även källarplanet med förråd och frys-/kylrum har rustats upp.

Stora Saluhallen, som är ett av Higabs 24 byggnadsminnen, invigdes 1889 och har hela tiden använts till det den är avsedd för – en saluhall för mat- och livsmedelsprodukter, i modern tid även kompletterad med restauranger.

- Det känns bra att ha säkrat Stora Saluhallens framtid ytterligare 100 år. Nu kan hallen fortsätta att fungera som göteborgarnas skafferi även för kommande generationer, säger Göran Sylvesten, vd på Higab.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige