Image
Bild: Vasakronan

Stockholmskåk tilldelas EU Green Building Award

Bolag Vasakronans kvarter Riga i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm vinner EU Green Building Award i klassen Nya fastigheter för sin låga energianvändning.
Publicerad den 30 Mars 2011
Kvarteret Riga tilldelas EU Green Building Award. Bild: Vasakronan. Bild: Vasakronan
Kvarteret Riga tilldelas EU Green Building Award. Bild: Vasakronan.

Priset delas ut den 12 april i Bryssel i samband med den då pågående European Sustainable Energy Week.

- Fastighetsbranschen står för nästan 40 procent av energianvändningen i Sverige. Vasakronans ambitiöst satta målsättning är att förbrukningen i våra nybyggda fastigheter ska ligga 50 procent under lagstadgade krav. Vi vet att det är ett tufft mål att nå, men för oss är det ett sätt att visa att vi menar allvar med vårt engagemang för minskad miljöbelastning. I Riga har vi klarat målet med råge. Det är klart att det är roligt att det uppmärksammas, säger Fredrik Wirdenius, vd för Vasakronan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige