Image

Stockholmshem-projekt klubbat i KS

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsen har nu klubbat planerna för Stockholmshems 400 hyreslägenheter i Årstadal. Förutom bostäderna ska två förskolor och en del butikslokaler skapas.
Publicerad den 3 Juni 2013
Sten Nordin (M). Bild: David Schmidt/Pixprovider
Sten Nordin (M).

– Stockholm växer så det knakar. Vi planerar för att vara en miljonstad redan år 2024 och bostäder är ett prioriterat område. AB Stockholmshems initiativ om att bygga cirka 400 hyreslägenheter, tillsammans med förskolor och butikslokaler, är ett mycket välkommet tillskott i stadsbilden, säger finansborgarrådet och kommunstyrelsens ordförande Sten Nordin (M).

Investeringen ligger på 1 203 miljoner kronor.

Inflyttning planeras ske etappvis mellan september 2015 och augusti 2017.

Ärendet går nu vidare till kommunfullmäktige för förväntad behandling vid nästa sammanträde den 10 juni.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige