Image

Stockholms största råvind såld

Transaktioner En råvind på hela 2 000 kvadratmeter har sålts på Östermalm i Stockholm.
Publicerad den 6 Mars 2014
BRF Bävern har sålt Stockholms största råvind på Nybrogatan. Bild: DTZ
BRF Bävern har sålt Stockholms största råvind på Nybrogatan. BRF Bävern på Nybrogatan i Stockholm. Bild: DTZ
BRF Bävern på Nybrogatan i Stockholm.

När BRF Bävern valde att sälja sin råvind blev intresset stort, från såväl Stockholms traditionella vindsinredare som från andra svenska fastighetsutvecklare. Det fanns till och med internationella fastighetsutvecklare bland budgivarna.

Råvinden är osedvanligt stor, drygt 2 000 kvadratmeter, och kommer att förädlas till attraktiva bostäder. Projektets storlek i kombination med läget är unikt. BRF Bävern är belägen med adress Nybrogatan 66-72 samt 81-87 på Östermalm i Stockholm.

- Vindsinredningen kommer bli tekniskt avancerad, men detta var inget hinder för intressenterna. De värdesatte däremot styrelsens beslutshantering vid försäljningen, i en förening med 200 lägenheter, säger Sven-Olof Johansson på DTZ, som var rådgivare vid transaktionen tillsammans med advokat Magnus Odin vid Lindskog Malmström Advokatbyrå.

Slutlig köpare blev bygg- och utvecklingsbolaget Savana Invest, som är en etablerad aktör med god erfarenhet av vindsvåningsprojekt i Stockholms innerstad. Köpeskillingen offentliggörs i samband med byggstarten.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige