Image

Stockholms stad köper för 279 miljoner

Transaktioner St Eriks Markutveckling, ett helägt dotterbolag till Stockholms stad, köper två kommersiella fastigheter av Kungsleden för 279 miljoner kronor.
Publicerad den 12 September 2011

Fastigheterna ligger i utkanten av Slakthusområdet i Johanneshov, i södra Stockholm.
Stockholms Stad driver ett omfattande förändringsarbete av hela Slakthusområdet och antog under 2010 ’Vision Söderstaden 2030’ med syfte att utveckla området till en evenemangs- och nöjesknutpunkt med arenor, kontor och bostäder.

Bland annat köpte staden nyligen Palmfelt Center av Niam för 880 miljoner kronor.
Fastigheterna i den här affären har en uthyrningsbar area om cirka 25 000 kvadratmeter, fördelade på 55 procent lager och 45 procent hanteringsytor, kontor, personalutrymmen och restaurang. 95 procent av lagervolymen utgörs av fryslager.

Direktavkastning uppgår till 6,4 procent. Försäljningspriset är i linje med bokfört värde och Kungsledens anskaffningsvärde.

- Jag är mycket nöjd med försäljningen och jag ser Stockholms stad som en naturlig ägare i och med det stora förändringsarbetet som sker i Slakthusområdet, säger Kungsledens vd Thomas Erséus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige