Image

Stockholms Hamnar hyr ut till museum

UTHYRNING Våren 2010 öppnar ett nytt museum i Stora Tullhuset i Stockholm med fokus på samtida fotokonst, seminarier och evenemang. Fotografiska museet hyr 4 500 kvadratmeter av Stockholms Hamnar.
Publicerad den 16 September 2009
Annons
Image

För Stockholm betyder det att man får en plats för internationellt fotografi som är öppet året om. Liknande museer finns idag i London, Paris, New York, Milano och Berlin.

Museets lokalyta på 4 500 kvadratmeter är fördelat på fyra plan och kommer bland annat att inrymma utställningsytor, galleri, utbildningslokaler, en shop och en konferensdel. Här ryms också ett kryssningscenter och 2 500 kvadratmeter kontorsytor för uthyrning. Lokalerna har fri sikt över Strömmen - från Stadshuset till Fjäderholmarna.

Stora Tullhuset som ligger på Stadsgårdskajen, byggdes i början av 1900-talet och har inrymt varuhallar och expeditionslokaler för tullklarering av styckegods. Stockholms Hamnar har tillsammans med byggnadsantikvarier bevarat flera originaldetaljer som fasadklockan och vissa fönsterpartier. Stora Tullhuset är totalt 8 500 kvadratmeter. En restaurang med kafé och bar är också inplanerad. Alltsammans invigs den 20 maj 2010.

Torget vid huvudentrén pryds av den kontroversiella statyn \″Torso\″ av Dan Wolgers, en 2,8 meter hög bronsstaty.

- Under ett drygt år har vi renoverat 100-åringen Stora Tullhuset och det känns otroligt roligt att få välkomna våra första publika hyresgäster idag, säger Christel Wiman, vd för Stockholms Hamnar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY