Image
Loggan för Stenungsundshem.
Loggan för Stenungsundshem. Bild: Stenungsundshem

Stenungsundshems vd får lämna sin post

Bolag Ted Lärnhem, vd för det kommunala bostadsbolaget Stenungsundshem, fick under tisdagen lämna sin post med omedelbar verkan.
Publicerad den 21 Oktober 2021

Enligt styrelseordförande Jan Rudén (S) handlar det om att Ted Lärnhem haft andra uppdrag vid sidan om.
– Han har varit huvudman för ett mindre företag. Det står väldigt tydligt i vd-avtalet att sidouppdrag ska prövas av styrelsen och sedan måste godkännas. Det handlar om lojalitet, säger Jan Rudén, till lokaltidningen ST-tidningen.

Ted Lärnhem hade drivit sitt byggföretag i tre år när han anställdes 2017, men enligt avtalet han då skrev på skulle han ägna all sin tid åt Stenungsundshem.

För ett år sedan behövde kontorslokaler anpassas på grund av pandemin och företaget som då anlitades, anlitade i sin tur Ted Lärnhems byggföretag för att sätta upp skärmar vid kundtjänst, något Hem & Hyra var först med att rapportera om.

Styrelsen har tillsammans med Ted Lärnhem kommit fram till att han lämnar sitt uppdrag på dagen. Det innebär att han är avstängd med lön under sin uppsägningstid.

– Det bygger i botten på en förtroendefråga, och i och med att vi är ett allmännyttigt bolag är vi extra finkänsliga på den biten, säger Rudén till ST-tidningen.

Nu arbetar styrelsen snabbt för att tillsätta en tillförordnad vd tills en permanent tillsättning är klar.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige