Image
Stendörren hade planer på att bygga nytt lager för Dahl Sverige i Upplands-Bro. Nu har avtalet mellan parterna brutits.
Stendörren hade planer på att bygga nytt lager för Dahl Sverige i Upplands-Bro. Nu har avtalet mellan parterna brutits. Bild: Stendörren

Stendörren och Dahl avbryter avtal

Bolag Stendörren och Dahl har gemensamt beslutat att inte fullfölja avtalet avseende Dahls nya centrallager i Upplands Bro.
Publicerad den 23 Juli 2020

Projektet bedöms inte kunna genomföras med för Dahl viktiga funktionaliteter på attraktiva kommersiella villkor för respektive part varför parterna gemensamt beslutat att inte fullfölja avtalet och därmed inte heller överlåtelsen av fastigheten Järfälla Ulvsättra 1:90 i Kallhäll.

Så som tidigare kommunicerats i pressmeddelande den 30 oktober 2017 ingicks ett avtal mellan Stendörren och Dahl avseende utveckling och uthyrning av nytt centrallager för Dahl i Upplands Bro. Hyresperioden var på 20 år med en årshyra om cirka 44 miljoner kronor. Vidare inkluderade avtalet att Stendörren skulle förvärva fastigheten Järfälla Ulvsättra 1:90 i Kallhäll (genom bolagsförvärv), där Dahl idag bedriver delar av sin verksamhet. Stendörren skulle förvärva fastigheten när villkoren i avtalet var uppfyllda för ett överenskommet fastighetsvärde om 410 miljoner kronor. Dahl skulle enligt överenskommelsen hyra fastigheten i Kallhäll fram till dess att inflyttning skett i de nybyggda lokalerna i Upplands Bro.

Värdet på projektet i Stendörrens balansräkning omfattar endast de underliggande byggrätterna, varför förändringen ej påverkar fastighetsvärdet.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige