Image

Stendörren köper för 103 miljoner

Transaktioner Stendörren köper en fastighet i Åkerby industriområde i Täby. Det underliggande fastighetsvärdet är 103 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Oktober 2018
Fredrik Brodin. Bild: Stefan Tell
Fredrik Brodin.

Stendörren köper fastigheten Täby Åkerby 8 av Cod Acquisition 1 AB – Scius Partners har agerat asset manager åt säljaren.

Fastigheten ligger i Åkerby industriområde. Den preliminära köpeskillingen för aktierna uppgår till 66,6 miljoner kronor, baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 103 miljoner kronor. Årshyresvärdet, fullt uthyrt, uppgår till cirka 9,6 miljoner kronor.

Fastigheten är bebyggd med lokaler för kontor, lager och lätt industri omfattande 9 700 kvadratmeter lokalarea. Tillträde beräknas ske den 16 november 2018.

– Vi är glada att kunna köpa en flexibel industrifastighet med en bra hyresgästmix i ett strategiskt intressant område som ligger lättillgängligt för kunderna till denna typ av verksamhet. Det stora Täby Park projektet ligger alldeles in på knuten och det kommer att driva på utvecklingen i närområdet, säger Stendörrens vd Fredrik Brodin.

– Vi utökar vårt bestånd i Täby och detta påvisar vår tilltro till kommunen. Vi avser att göra flertalet liknande förvärv i närområdet och kompletteringsförvärv är ständigt intressant även i våra andra fokusområden, säger Stendörrens transaktionschef Johan Bråkenhielm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige