Image

Stendörren förvärvar åtta fastigheter i Västerås

Transaktioner Stendörren Fastigheter AB har, via dotterbolag, ingått avtal med Castellum AB om förvärv av en portfölj bestående av totalt åtta fastigheter i Västerås; Blästerugnen 2, Degeln 1, Fallhammaren 1, Gjutjärnet 7, Hjulsmeden 1, Kokillen 1, Lufthammaren 1 och Ånghammaren 2, Västerås. Tillträde planeras till den 30 november 2018.
Publicerad den 19 Oktober 2018
Fredrik Brodin. Bild: Stefan Tell/Stendörren.
Fredrik Brodin.

Förvärvet sker via bolagsförvärv och den preliminära köpeskillingen för aktierna och andelarna uppgår till 195 miljoner kronor, baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 345 miljoner kronor. Årshyresvärdet, fullt uthyrt, uppgår till cirka 39 miljoner kronor.

Den uthyrningsbara ytan på fastigheterna uppgår till 41 500 kvadratmeter och uthyrningsgraden är för närvarande 90 procent med en genomsnittlig duration om cirka 2 år.

– Vi är glada att kunna köpa en mycket välskött fastighetsportfölj i Västerås där Stendörren bara har en fastighet sedan tidigare och vi strävar att göra kompletteringsförvärv framöver. Västerås är Sveriges sjunde största stad och har ett starkt företagsklimat. När Västerås växer vill vi kunna tillhandahålla ändamålsenliga lokaler till alla de företag som vill verka i detta tillväxtområde. säger Stendörrens VD Fredrik Brodin.

– Fastigheterna i denna portfölj ligger samlade inom en radie på några hundra meter och det är unikt att i en enskild transaktion kunna förvärva ett så väl samlat kluster som även ger oss ett bra fotfäste i Västerås. De förvärvade objekten passar väl in i Stendörrens fastighetsbestånd och genom detta förvärv stärker vi vår position ytterligare i Mälarregionen samt skapar positiva synergieffekter för förvaltning och uthyrning, säger Stendörrens transaktionschef Johan Bråkenhielm.

– Affären sker i linje med Castellums planerade portföljförflyttning, med avsikt att fortsätta utveckla fastighetsbeståndet och renodla vår portfölj i Västerås, säger Per Gawelin, VD Region Mitt, Castellum.

Nordanö var rådgivare åt säljaren Castellum.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Nordanö på Branschguiden

Nordanö grundades 1992 under namnet Leimdörfer och är en ledande finansiell rådgivare vid fastighetsrelaterade transaktioner i Norden. Genom att kombinera djup fastighetsmarknadskunskap med finansiell spetskompetens, har firman varit rådgivare vid ett stort antal av de största och mest komplexa affärerna i Norden. Sedan 2016 har firman genomfört transaktioner till ett sammanlagt värde om cirka 120 miljarder kronor. Nordanö är helt oberoende och ägs i sin helhet av aktiva partners. Teamet består av 40 personer med kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. www.nordanopar...

Läs mer om Nordanö på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige