Image

Stena vinner mångfaldspris

Bolag Stena Fastigheter i Malmö har vunnit priset Årets Mångfaldssmarta Företag 2016.
Publicerad den 13 December 2016
Stena Fastigheter i Malmö stod som vinnare. Bild: Stena Fastigheter
Stena Fastigheter i Malmö stod som vinnare.

Priset delas ut av Mine som är Sydsveriges största nätverk av mångfaldssmarta företag och offentliga organisationer.

– Vi är mycket stolta över priset och för att vårt arbete uppmärksammas. Stena Fastigheter Malmö har under många år arbetat systematiskt för att bli ett inkluderande företag. Mångfald går inte att tänka sig till, det handlar om att våga göra saker annorlunda, och det försöker vi, säger Unni Sollbe, vd för Stena Fastigheter Malmö.

Mångfaldsarbetet inom Stena Fastigheter Malmö innebär en bredd av aktiviteter. Alla medarbetare utbildas i normkritiskt tänkande och i HBTQ-IA genom samarbete med Malmö Pride. Målet för 2018 om att 20 procent av medarbetarna ska ha utländsk bakgrund vilket man snart har uppnått. Andra åtgärder handlar bland annat om mentorskap för utländska akademiker, stöd till läxhjälp och matteprojektet Mathivation i utvalda skolor, ledarskapsprogram för unga som ska bidra till ökad mångfald i chefsleden framöver och stöd till Fryshuset och näringslivinitiativet Little Big Malmö.

– Arbetet med mångfald är något som genomsyrar hela Stena Fastigheter och vi är mycket glada över att ha fått det här priset för vårt arbete i Sydsverige, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef för Stena Fastigheter.

Motiveringen löd:

"Årets mångfaldssmarta företag arbetar långsiktigt för det samhälle och den närmiljö de verkar i. Genom innovativa arbetsmetoder, ett målstyrt mångfaldsarbete och konkreta satsningar på utbildningar har de lyckats att skapa engagemang och delaktighet inom sin egen organisation. De arbetar dessutom aktivt för att skapa sysselsättning för de individer som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Årets vinnare har förstått hur mångfaldsberget ska förflyttas, sten för sten."

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så stora är skillnaderna i yielder mellan Sverige och Danmark

Bolag Croisette håller ångan uppe i Danmark och förmedlar en ny affär där en utländsk investerare tar sig in på den danska marknaden. Martin Spangdahl-Fafara, Managing Director på Croisette Danmark, berättar för Fastighetssverige om affären, hur yielderna Danmark skiljer sig från Sverige, det utländska intresset på den danska marknaden och hur han tror att Croisette kan göra skillnad på den danska marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige