Image
Representanter för organisationen Helamalmö och Stena Fastigheter utanför fastigheten på Bergsgatan i Malmö. Snart startar Helamalmö och Malmös kommunala ordningsvakter sitt arbete på Möllevångstorget.
Representanter för organisationen Helamalmö och Stena Fastigheter utanför fastigheten på Bergsgatan i Malmö. Snart startar Helamalmö och Malmös kommunala ordningsvakter sitt arbete på Möllevångstorget. Bild: Stena Fastigheter

Stena hyr ut dubbelt i Malmö

Uthyrning Två starka aktörer som arbetar med trygghetsfrågor startar inom kort sina verksamheter i Stena Fastigheter lokaler, vid Möllevångstorget i Malmö. Den ideella organisationen Helamalmö skapar ett antirasistiskt center med fokus på bildning och aktiviteter, och i lokalen bredvid finner vi Malmös nya kommunala ordningsvakter.
Publicerad den 10 Juni 2021
Annons
Image

Stena Fastigheter äger flera fastigheter runt Möllevångstorget, bland annat mötesplatsen Mitt Möllan, men också hyresfastigheter och en stor fastighet som vetter mot Bergsgatan. Det är på Bergsgatan 38 och 42 som organisationen Helamalmö och Malmö stads nya ordningsvakter nu ska flytta in, i lokaler om 246 kvadratmeter respektive 272 kvadratmeter.
– De här organisationerna bidrar starkt till ett tryggt Malmö, och vi vill stärka deras arbete. Stena Fastigheter har länge arbetat systematiskt med trygghetsarbete genom vår relationsförvaltning på Södervärn, tillsammans med kommersiella hyresgäster på Mitt Möllan, boende och föreningar. Vi är glada och stolta över att Helamalmö och de kommunala ordningsvakterna nu etablerar sig här och att vi tillsammans kan bygga vidare på den goda grund som redan finns, säger Ensar Gigovic, som jobbar som kommersiell uthyrare på Stena Fastigheter Malmö.

Helamalmö har varit verksam sedan 2004, och arbetar med social hållbarhet och rättvisa i Malmö. Nu utökar de sin verksamhet ytterligare genom ett antirasistiskt center med fokus på bildning och aktiviteter. I lokalen vid Möllevångstorget kommer det finnas en föreläsningssal, butik, bibliotek, kontor, kök och samtalsrum.
– Vi hoppas att lokalerna ska bli en samlingsplats för människor som berörs av de frågor vi lyfter, och att det blir en social knutpunkt för Möllan och Malmöborna. Då Helamalmö, sedan många år jobbar med trygghetsfrågor, och våra ledare arbetar socialt inkluderande runt om i staden, tror vi även att vår närvaro på Möllan kan bidra till sammanhållning och trygghet, säger Nicolas Lunabba, verksamhetsansvarig Helamalmö.

På Bergsgatan 42 kommer Malmö stads nya ordningsvakter, som formellt lyder under polisen, att ta plats. Inför varje arbetspass kommer polisen ha daglig utsättning här. Dessutom kommer andra uppsökande verksamheter som till exempel sociala jouren, och ordningsvakter för Folkets park att utgå från lokalen.
– Vi vet att det finns bra krafter i området som jobbar trygghetsskapande. För att samla aktörerna vill vi på Malmö stad öppna upp en arena där de kan mötas, och den arenan är den här lokalen på Bergsgatan. På så sätt möjliggör Malmö stad för ett gott samarbete framåt, säger Annika Arkenheim, säkerhetssamordnare på Malmö stad.

Stena Fastigheter ingår tillsammans med flera andra fastighetsägare, och offentliga aktörer i samverkansgruppen BID, Boende, Integration och Dialog, vid Möllevångstorget. Medlemmarna arbetar för en hållbar utveckling, och för att bidra till trygghet och attraktiva kvarter. BID har deltagit i en projektgrupp tillsammans med bland andra Malmö stad och polisen för att få de kommunala ordningsvakterna på plats. BIDs verksamhetschef Hjalmar Falk, var den som tillsammans med Malmö stad var med och tittade på lokaler för de kommunala ordningsvakterna.
– Tillsammans med Stena Fastigheter tittade vi på två lokaler och båda var mycket intressanta för placeringen av ordningsvakter, och som samverkansarena. Det är riktig bra att staden nu väljer att samlokalisera verksamheter i de här kvarteren. Från BID Möllevången bidrar vi även med kopplingen till Malmö Universitet, där de kriminologer som följer BID-processen nu även utvärderar och granskar den insats som planeras med ordningsvakter. Vi får därmed utvärderingar som hänger ihop med övrig forskning som pågår mellan BID, polisen och staden, säger Hjalmar Falck, verksamhetschef BID Malmö.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY