Image

Stena Fastigheter växer i Stockholm och Göteborg

Bolag Louise Strömbeck blir ny nyproduktionschef i Stockholm dit även Ragnar Stenport rekryteras som projektutvecklingschef. I Göteborg har man anställt Mattias Klintbäck som nyproduktionschef.
Publicerad den 10 November 2015
Stena Fastigheter växer i Stockholm och Göteborg. Bild: Stena Fastigheter
Stena Fastigheter växer i Stockholm och Göteborg.

Under första kvartalet 2016 påbörjar Stena Fastigheter nybyggnation av cirka 1 300 lägenheter i Vegastaden i Stockholm – Stena Fastigheters enskilt största byggprojekt någonsin. För närvarande pågår också nyproduktion av totalt 1 000 lägenheter i Bredäng och Gustavsberg i Stockholm samt Gröna Nöbbelöv i Lund och Dragörkajen i Malmö.

– Det är roligt att vi nu har kommit igång med nyproduktionen av lägenheter på allvar. I dagsläget har vi möjlighet att bygga ytterligare 8 000 lägenheter, i huvudsak på egen mark, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef på Stena Fastigheter.

I Stockholm har Stena Fastigheter anställt Louise Strömbeck som nyproduktionschef för Stockholmsmarknaden. Louise Strömbeck kommer närmast från Peab. Dessutom har man anställt Ragnar Stenport som projektutvecklingschef för Stockholmmarknaden. Han har tidigare jobbat med projektledning för bostäder på HSB Bostad, Ikano Bostad och senast hos Forsen Projekt.

I Göteborg har man anställt Mattias Klintbäck som nyproduktionschef. Mattias har över 20 års erfarenhet från branschen och har senast arbetat som affärsområdeschef för bostäder på Wästbygg AB. Innan dess har han verkat på flera andra entreprenadföretag, bland annat Peab och JM.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige