Image

Steen & Ström bygger ut Allum i Partille

Bygg Steen & Ström bygger ut köpcentrumet Allum i Partille. Bolaget har nått en lösning med Partille kommun om en helhetslösning för Partille centrum. Investeringen ligger på cirka 700-800 miljoner kronor.
Publicerad den 20 December 2010

Steen & Ström och Partille Kommun har enats om en lösning för att utveckla Allum och Partille Centrum.

Steen & Ström siktar på att bygga ut Allum med cirka 12 000 kvadratmeter.

- Vi äger fastigheterna runt om Kyrktorget och avsikten är att växa österut så att Allum omfattar i stort sett de ytorna, samtidigt som Kyrktorget blir kvar. Vi kommer att behöva riva fyra byggnader för att uppföra den nya delen, säger Hans Cagner, development director på Steen & Ström.

- Vi vill komma igång så fort som möjligt. En detaljplan av den här typen borde, med tanke på det arbete som hittills har utförts, ta cirka ett år. Sedan kan det ju komma överklaganden.

Allum öppnades 2006 och har haft en positiv utveckling sedan dess.

- Vi har flera befintliga hyresgäster som vill ha större lokaler, samtidigt som vi har intressenter, både svenska och internationella, som vi inte kan erbjuda några lokaler i dag, säger Hans Cagner.

Nuvarande Allum är drygt 32 000 kvadratmeter stort.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige