Image

Startskottet för Täby Park

Bygg/Arkitektur I går togs ett stort steg i förverkligandet av Stockholms blivande norra stadskärna i samband med att Täby Galopps verksamheter flyttar till en modernare anläggning i Upplands Bro. Flytten blir startskottet för ett av Sveriges största och mest hållbara stadsbyggnadsprojekt, Täby park.
Publicerad den 19 Maj 2016
I går gick startskottet för Täby park. Bild: Täby kommun
I går gick startskottet för Täby park.

Från och med nu är det möjligt för allmänheten att besöka Täby park för att ta del av planerna. I samband med de avslutande tävlingarna på den gamla galoppbanan invigs en utställning med information om området i läktarbyggnaden.

– Det är en storstad på kartan, men vi vill bygga en småstad med själ. En kombination där man lever nära allt utbud som finns i storstaden men där det också är nära till vänner, umgänge, natur och aktiviteter. Planarbetet pågår och vi hoppas kunna börja bygga det första kvarteret i slutet av 2017, säger Anna Galli, vd i Täby Park AB.

Inom 20-25 år kommer det att finnas 6 000 lägenheter och nästan lika många arbetsplatser. Sammanlagt kommer 20 000 människor att bo och arbeta i området.
Täby parks detaljplaner är kopplade till Citylab Action, ett övergripande hållbarhetsprogram som syftar till att sätta en helt ny standard inom internationell utveckling av hållbara stadsdelar. För närvarande är ett tiotal svenska stadsutvecklingsprojekt anslutna till Citylab Action som ligger under Sweden Green Building Council, en ideell organisation knuten till bygg- och fastighetssektorn.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige