Image

Startklart för Arenastaden

BYGG Nu är alla avtal klara för Sveriges största byggprojekt - Swedbank Arena och Arenastaden. Tre separata bolag ska bildas för att operativt genomföra projektet. Den totala investeringen är cirka 15 miljarder kronor.
Publicerad den 18 December 2007

De tre bolagen som ska bildas för att operativt genomföra projektet är:

* Exploateringsbolaget som dels kommer att sälja byggrätterna i Arenastaden, dels svara för den infrastruktur som ska byggas

* Arenabolaget som ska äga och uppföra Swedbank Arena

* Driftsbolaget som ska svara för driften av arenan.

- Med de avtal som nu undertecknats är den legala strukturen färdig. Vi har samtidigt påbörjat arbetet med detaljplanen. Därmed är vi på god väg mot att tillskapa en levande och väl fungerande stadsdel i Solna för såväl evenemang, boende, arbete, shopping, service som rekreation - med den nya arenan som central samlingspunkt, säger Sune Reinhold, styrelseordförande i projektet.

Fakta
På fotboll har Swedbank Arena kapacitet för 50000 platser, på konsert för mer än 60000. Hela arenan är uppvärmd, har ett stängningsbart tak samt möter högt ställda säkerhets- och miljökrav. Fullt utbyggt kommer cirka 10000 personer att ha sin arbetsplats i Arenastaden och cirka 4000 kommer att kunna bo i stadsdelen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige