Image
Start för utbyggnad och förädling av Bålsta centrum.
Start för utbyggnad och förädling av Bålsta centrum. Bild: Grosvenor

Start för utbyggnad och förädling av Bålsta centrum

Bygg/Arkitektur Arbetet med att vidareutveckla och bygga ut Bålsta centrum med visionen att stärka positionen som Håbo kommuns naturliga och levande stadskärna har startat. Projektet innefattar ut- och ombyggnad samt ett stärkt utbud av restauranger, kultur och detaljhandel.
Publicerad den 21 Januari 2020

Arbetet med att bygga ut Bålsta centrum har redan startat och stommen för den utvändiga tillbyggnationen reses under februari. Parallellt med utbyggnaden byggs även en ny större Systembolagsbutik och en ny butik för Lindex på en del av den yta som i dag hyrs av Ica.
Grosvenor Europes projekt innebär att en än mer levande och attraktiv stadskärna skapas. En viktig del i denna förädlingsprocess är ett uppdaterat och utökat restaurangutbud med redan öppnade Kaiyo sushi & ramen, senare i vår Hinode Wok & Noodle Bar samt en tredje grillaktör som öppnar i början av året. Dessutom har avtal tecknats med en daglivaruaktör om etablering av en helt ny butik i Bålsta centrum.
Sammantaget innebär det att att platsen är väl ankrad med ett nytt och större Systembolag och en attraktiv dagligvarubutik. Projektet är uppdelat i två etapper med färdigställande av etapp 1 efter sommaren 2020 och etapp 2 hösten 2021.
– Det som sker i Bålsta centrum går i linje med vår tro på att utveckla och förädla stadskärnor, en strategi vi kallar Living Cities. Besökare till Bålsta centrum kommer att se stora förändringar redan i år, säger Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige