Image
Spira på Drottninghög i Helsingborg.
Spira på Drottninghög i Helsingborg. Bild: K-Prefab

Spira växer fram på Drottninghög i Helsingborg – stommontage under H22-mässan

Bygg/Arkitektur BRF Spira blir Drottninghögs nya landmärke, en byggnad på 7 800 kvadratmeter i 16 våningar plus takterrass. Byggnaden kommer att rymma bostadsrätter samt lokaler. Byggnaden uppförs med betongstommar från K-Prefab, ägt av K-Fastigheter.
Publicerad den 17 Mars 2022

Drottninghög blir ett huvudområde under H22 City Expo som är en stadsmässa och Helsingborgs stora välfärdssatsning för att utveckla morgondagens lösningar för en ökad livskvalitet samt bygga en smartare och mer hållbar stad.

Drottninghög var det första området som byggdes enligt miljonprogrammet. Området har genererat internationellt intresse genom stadens och invånarnas sätt att jobba för att skapa och omforma området för en hållbar framtid med fokus på både miljö, social och ekonomisk hållbarhet.

– Vi är glada att man valt en betongstomme från K-Prefab för att bygga Drottninghögs nya landmärke, en samlingsplats mitt i det område som nu utvecklas till ett boendekoncept för samverkan och integration, säger Kaj Grönvall, vd för K-Prefab AB.

Mässan H22 City Expo kommer att pågå från den 30 maj till 3 juli och stommontaget av K-Prefabs betongstomme till vår kund BAB Bygg kommer att pågå under mässan. Byggnaden beräknas stå klar för inflyttning under hösten 2023. Byggherre är Fastighets AB 3Hus.

Sedan 2021 är verksamheten en del av K-Fastkoncernen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige