Image

Spektakulärt bygge i Paris – 309 meter högt

AFFÄRER En av världens mest spektakulära fastigheter planeras i Paris. Hermitage Towers två torn ska bli 309 och 264 meter höga, och innehålla hotell, kontor, ishall, konsertsal, butiker och bostäder.
Publicerad den 18 Mars 2008

Hermitage Towers blir Västeuropas högsta "mixed used building\″. Tornen, som ska uppföras i stadsdelen La Défense, nära Louvren och Triumfbågen, blir nya landmärken och en mötesplats för parisarna, 24 timmar om dygnet.

- Det här projektet innebär en milstolpe i La Défenses historia, en symbol för ett mäktigare framtida Paris och ett nytt sätt att leva och bo, säger Emin Iskenderov, president och managing director för Hermitage.

Den sammanlagda ytan i de båda byggnaderna blir 250 000 kvadratmeter.
De två tornen - A och B - blir 76 respektive 66 våningar höga.

I den inglasade basen i markplan ska det bli tre våningar med handelsytor och bland annat en konsertsal med plats för 1 300 åskådare, en mindre ishall och ett 1 500 kvadratmeter stort konstcentrum.

Där ovanför kommer tio våningar med kontor, följt av ett 13 våningars lyxhotell, med 300 rum

Resterande delar av byggnaderna kommer att bli bostäder, bortsett från fyra våningar i varje torn, som blir reception, spa och sky-bar (torn B) respektive reception, barer och en stor gourmetresturang (torn A).

75 meter upp ska de två tornen sammanlänkas med en nio våningar hög sammanbyggnad.

Hermitage är ett dotterbolag till Stroimontage Group, och har sitt säte i Ryssland. Arthur Kirilenko och Sergei Polonsky grundade företaget 1994.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige