Image
Balders vd Erik Selin.
Balders vd Erik Selin. Bild: Balder

S&P sänker Balders outlook i samband med Entra-budet

Bolag S&P bekräftar Balders kreditbetyg BBB men ändrar outlook till negative från stable.
Publicerad den 19 Oktober 2021

Förändringen är relaterad till Balders intention att lämna ett budpliktsbud på Entra och osäkerhet kring den initiala finansieringsstrukturen.

Balder vidhåller att de fortsatt vill att Entra ska vara kvar som ett noterat bolag på Oslo Börs, men att bolaget samtidigt önskar öka sin ägarandel i Entra. Balder har haft en BBB stable rating sedan 2017 och bekräftar åtagandet att vidhålla BBB samt genomföra, om det behövs, de åtgärder som krävs för att stödja balansräkningen och kreditnyckeltal.

S&P har på samma sänkt sin outlook för finska Sato – där Balder är huvudägare – till negative. Även Sato har en BBB-rating.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Batljan: "Vi kommer aldrig släppa JM"

Bolag Den 20 juni köpte SBB 20 procent av kapitalet i JM och under hösten har börsjätten fyllt på ännu mer och äger nu 27 procent av aktierna. Det har spekulerats om SBB kan komma att lägga ett bud på hela bolaget men kring det ämnet är Ilija Batljan som väntat fåordig. SSB-vd:n ser i alla fall JM som en långsiktigt investering för sitt snabbväxande bolag, det berättade han bland annat under ett event som Aktiespararna ordnade under tisdagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY