Image

Solna bygger barnvänligt

BYGG Utbyggnaden av Järvastaden fortsätter, det kommer att bli Sveriges största bostadsprojekt efter Hammarby Sjöstad. Och Solna kommun har verkligen tänkt på barnfamiljerna under projektet.
Publicerad den 1 Februari 2008

Beslutet innebär att cirka 920 lägenheter i flerbostadshus och cirka 170 radhus kommer att byggas. Dessutom inrymmer planförslaget en mindre del lokaler, skola, förskola samt park- och gatustruktur.

Planförslaget innehåller flerbostadshus kring gårdar i den södra delen av området, men också mindre flerbostadshus i form av punkthus i den östra delen av området och i anslutning till stadsparken.

Höjderna på byggnaderna i området varierar mellan två och sex våningar.

Anders Ekegren, ordförande i stadsbyggnadsnämnden, säger:
- Detta blir ett idealiskt bostadsområde för barnfamiljer, bostäderna kommer att bli både mark- och naturnära samtidligt som hela området ligger centralt i regionen. Här kommer också att byggas många större lägenheter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY