Image

Snart klart för lyxspa

BYGG Lernackens spa- och hotellanläggning närmar sig ett förverkligande. Malmö stad och Home Properties valde under tisdagen ut arkitekt och hotelloperatör.
Publicerad den 22 Januari 2008

I juni förra året tecknades ett markanvisningsavtal mellan Malmö stad och Home Properties AB i syfte att vidareutveckla Lernacken med en högklassig hotell-, spa- och konferensanläggning. Under tisdagen kom man en bra bit närmare förverkligandet av anläggningen.

- Genom valet av spaceGROUP som arkitekt och Choice Hotels som operatör av anläggningen har vi de bästa förutsättningarna att utveckla området och anläggningen till något helt unikt, säger Clas Hjorth, vd på Home Properties.

Fastighetskontoret har tidigare under flera år letat efter en rätt intressent till det attraktiva området i Lernacken. Men det var först då Home Properites presenterade sina avsikter att bygga en högklassig spaanläggning med cirka 250 hotellrum och konferensmöjligheter för cirka 750 personer som man hittade en partner som motsvarade förväntningarna.

I juni förra året tecknades ett markanvisningsavtal mellan Malmö stad och Home Properties AB med syfte att utveckla Lernacken med dessa ambitioner.
Första steget har varit att hitta de bästa förutsättningarna för projektet med hänsyn till platsens unika egenskaper och havsnära läge. Därför har ett antal arkitektkontor bjudits in under hösten för att arbeta med detta uppdrag.

Det vinnande bidraget blev 360o, motiveringen var:
\″Bra enkel logistik, yteffektivitet, god tillgänglighet för allmänheten, begränsade fotavtryck på marken, bra samspel mellan byggnadens abstrakta och landskapets karga uttryck som ger anläggningen en egen unik karaktär. Förslaget bedöms ha mycket goda förutsättningar att kunna bearbetas till en funktionell och vacker hotellanläggning\″.

- Malmö är en stad som ser framåt. En stad som antar nya utmaningar. Det är en stor glädje att välkomna förverkligandet av Lernackens spa- och hotellanläggning, säger Emmanuel Morfiadakis, tekniska nämndens ordförande.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige