Image
Okularet 12 Falköping.
Okularet 12 Falköping. Bild: SLP

SLP förvärvar logistikfastighet från kommunalt bolag

Transaktioner Fastighetsbolaget SLP har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Okularet 12 i Falköping. På fastigheten finns en logistikbyggnad byggd 2018 samt en pågående tillbyggnad, total uthyrningsbar yta efter färdigställande uppgår till cirka 17 400 kvadratmeter.
Publicerad den 11 Februari 2022

TBN's åkeri AB har ett femårigt hyresavtal avseende hela fastigheten. Underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 134 miljoner kronor och årligt hyresvärde uppgår till cirka 8,8 miljoner kronor. På fastigheten finns även en outnyttjad byggrätt omfattande cirka 5 000 kvadratmeter.
– Detta blir vår första fastighet i Falköping och vi ser fram emot möjligheterna att växa i en expanderande kommun i ett strategiskt bra läge med satsningen på Skaraborg Logistic Center. Då fastigheten har järnvägsanslutning och en outnyttjad byggrätt så ser vi stora möjligheter till vidare förädling i enlighet med vår affärsmodell och våra hållbarhetsmål, kommenterar Peter Strand, vd på SLP.

SLP kommer att förvärva fastigheten genom en bolagsaffär från det kommunala bolaget, Fastighets AB Mösseberg, i Falköpings kommun. Affären är villkorad av slutligt kommunalt beslut. Tillträde är planerat till den 31 mars 2022.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige