Image

Slättö utvecklar Norrtälje Hamn

Bygg/Arkitektur Slättö Förvaltning har erhållit en markanvisning i Norrtälje Hamn för 400 hyreslägenheter.
Publicerad den 21 Januari 2016
Slättö utvecklar Norrtälje Hamn. Bild: C.F. Møller
Slättö utvecklar Norrtälje Hamn.

Slättö tilldelas tre kvarter om totalt 30 000 BTA med en projektvolym på drygt 800 miljoner kronor. Produktionsstart kommer vara under 2017 med inflyttning löpande under 2018 – 2020.

Projektet fokuserar på gestaltning, social hållbarhet och miljö. Utgångspunkten har varit att skapa en stor variation både mellan men även inom kvarteren. Trä kommer vara ett prioriterat material både för fasader och stomme, vilket grundar sig i ett ansvar för den samlade miljöpåverkan.

Närodlingsmöjligheter, bilpool och elbåtar kommer erbjudas de boende som en del av hyresavtalen.

Projektet har tagits fram i samarbete med C.F. Møller arkitekter.

– Vi är stolta och hedrade över att ha fått förtroendet att vara med och utveckla Norrtälje Hamn. Tillsammans kommer vi skapa tre kvarter med stora variationer i gestaltning och ett fokus på hållbarhet. Norrtälje Hamn är den fjärde markanvisningen som vi erhåller på kort tid och vi utvecklar nu över 50 000 BTA byggrätt som vi erhållit via markanvisningar, säger Henrik Nordlöf, vice vd för Slättö Förvaltning.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige