Image
Johan Karlsson och Fredrik Palm.
Johan Karlsson och Fredrik Palm. Bild: Slättö/Alecta

Slättö skapar utvecklingsbolag – utvecklar logistikpark i Norrköping

Bolag Slättös opportunistiska fond, Slättö VII, skapar tillsammans med lokala entreprenörer ett gemensamt ägt bolag för utveckling av ett logistikområde i Norrköping. Projektet går under arbetsnamnet Klinga Logistikpark och förväntas omfatta cirka 100 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Färdigutvecklat omfattar projektet cirka en miljard kronor i fastighetsvärde. Fredrik Palm, tidigare chef fastigheter på Alecta, blir delägare i utvecklingsbolaget och projektledare för genomförandet.
Publicerad den 7 November 2019

Utvecklingen möjliggörs genom en markanvisning från Norrköpings kommun. Ett första hyresavtal om drygt 30 000 kvadratmeter är redan tecknat med Almroths, en specialiserad 3PL-aktör, som redan är etablerade i regionen.

– Norrköping har ett mycket strategiskt logistikläge och detta blir en av de bästa och mest intressanta etableringarna i Norden på många år. Vi har redan kontakt med ett antal tilltänkta hyresgäster och det pågår ett intensivt arbete med att träffa ytterligare intressenter, kommenterar Fredrik Palm.

– Vi har goda erfarenheter från samarbeten tillsammans med Slättö. Genom dem tillförs projektet en gedigen erfarenhet av fastighetsutveckling och genomförande, dessutom är det roligt med ett lokalt förankrat företag, kommenterar Norrköpings samhällsbyggnadsdirektör Hans Revenhorn.

– Affären följer vår uttalade strategi att växa inom logistiksegmentet. Vi är fortsatt hungriga på nya affärer och köper allt fler fastigheter med existerande kassaflöden, men vi kompletterar gärna våra strategier med transaktioner där vi kan få en extra utväxling av vår förmåga inom projektutveckling. Jag tycker även att det är särskilt roligt att ha med Fredrik Palm i det här projektet, Slättö växer och det känns bra att knyta en så kompetent och erfaren person nära vårt team, kommenterar Slättös vd Johan Karlsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige