Image
Ebba Braheskolan på Kvarnholmen i Nacka.
Ebba Braheskolan på Kvarnholmen i Nacka. Bild: Slättö

Slättö köper skolfastighet för 590 miljoner

Transaktioner Slättö förvärvar nyproducerad skolfastighet i bästa läge på Kvarnholmen till ett värde om 590 miljoner kronor från Kvalitena.
Publicerad den 22 Oktober 2021

Tomträtten Nacka Sicklaön 38:14, som förvärvas från Kvalitena, är uthyrd till Ebba Braheskolan och Nacka kommun och utgör en central del i omvandlingen av det tidigare industriområdet på Kvarnholmen i Nacka.

Den fristående Ebba Braheskolan bedriver sedan 2017 förskola och grundskola i lokaler på fastigheten. Inför höstterminen 2021 öppnades även en gymnasieskola som erbjuder fyra olika program. Utöver en nyproducerad skolbyggnad för grundskola samt idrottshall, inrymmer fastigheten även två befintliga byggnader som nu renoveras till moderna skollokaler för gymnasie- och förskola.

Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till närmare 11 000 kvadratmeter och överenskommet fastighetsvärde uppgår till cirka 590 miljoner kronor. Transaktionen genomförs off-market genom fonden Slättö Core+ och tillträde planeras till november 2021.
– Förvärvet är helt i linje med vår strategi. Den nyproducerade och omsorgsfullt renoverade skolan har ett fantastiskt läge vid Stockholms inlopp. Vi ser fram emot att genom förvärvet bli en del av en snabbt framväxande stadsdel, säger Erik Dansbo, partner och investeringschef på Slättö.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige