Image
Skärholmen centrum.
Skärholmen centrum. Bild: Grosvenor

Skärholmen centrum först i Europa med covid-19-märkning

Bolag Skärholmen centrum är det första köpcentrumet i Europa som får besiktnings- och certifieringsbolaget Kiwas kvalitetsmärkning för covid-19-förebyggande åtgärder. Verifieringen innebär att såväl hyresgäster som besökare kan vara säkra på att Skärholmen centrum har gjort allt för att minska risken för smittspridning i köpcentrumets lokaler.
Publicerad den 15 September 2020

Grosvenor Europe, som äger och utvecklar Skärholmen centrum, har vidtagit en mängd åtgärder för att minimera risken för smittspridning i centrumet för sina besökares, hyresgästers och egen personals säkerhet.
Kiwa, som är ett av världens 20 största TIC-företag (Testing, Inspection, Certification), har utfört en revisionen av dessa åtgärder på plats och specialanpassat den för Skärholmens centrums verksamhet. Revisionen säkerställde att köpcentrumet följer de skärpta rutiner och säkerhetsåtgärder som har införts för att begränsa risken för smittspridning av coronaviruset.
Med Kiwas kvalitetsmärke för covid-19 kan Skärholmen centrum tydligt visa att allt har gjorts för att besökarna ska kunna ha en säker vistelse i centrumet. Köpcentrumet har exempelvis skärpt och utökat sina städrutiner och säkerställt vidtagna åtgärder för att förhindra köbildning och trängsel i lokalerna. Centrumet har också rutiner för att hantera besökare som bryter mot Folkhälsomyndighetens riktlinjer eller på annat sätt utgör en smittorisk.
- Det är väldigt bra att vi nu har fått en verifiering av oberoende part som visar att de åtgärder vi har vidtagit med anledning av covid 19-pandemin är riktiga och att de följs av alla inblandade aktörer. Det gör att vi kan lägga ytterligare fokus på att utveckla centrumets service till våra besökare, säger Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige