Image
Skanska utvecklar ny skola i Växjö för 600 elever med Internationella engelska skolan som hyresgäst.
Skanska utvecklar ny skola i Växjö för 600 elever med Internationella engelska skolan som hyresgäst. Bild: Skanska

Skanska utvecklar ny skola i Växjö

Bygg/Arkitektur Skanska ska utveckla och bygga en ny grundskola i den nya stadsdelen Telestadshöjden i Växjö med plats för 600 elever. Skolan beräknas vara klar till höstterminen 2022. Ett hyresavtal har tecknats med Internationella engelska skolan. Projektet är villkorat av att nödvändiga myndighetsbeslut kommer på plats.
Publicerad den 5 Mars 2020

Skanska utvecklar skolan i samarbete med hyresgästen och projektet kommer att ha hållbarhet som en ledstjärna. För att skapa en god skolmiljö läggs stor vikt vid hälsosamma materialval, god ventilation och närhet till växtlighet. Avsikten är att skolan ska miljöcertifieras enligt Leed. Designen utformas för att främja en trygg och inkluderade miljö med öppna ytor och god belysning så att personalen kan ha uppsikt över eleverna.

För att tillgodose behovet av varierande miljöer planeras för både ytor som uppmuntrar till rörelse och utrymmen för lugn och ro. För att möta framtida behov utformas byggnaden med smarta planlösningar som enkelt går att förändra efter behov. Det ger också större möjligheter för samnyttjande och flerfunktionalitet.

Skolan omfattar cirka 5400 kvadratmeter fördelat på fyra våningar. I anslutning till skolan kommer även en förskola och en idrottshall att byggas.

Byggstart är planerad till sommaren 2020, givet att nödvändiga beslut är på plats. Om så är fallet ska skolan stå färdig att tas i drift till höstterminen 2022.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY