Image
Lars Jonson och Magnus Persson.
Lars Jonson och Magnus Persson. Bild: Skanska

Skanska utser nya chefer – Hagman och Spangenberg lämnar

Bolag Magnus Persson är ny Business Unit President Skanska Sverige och Lars Jonson ny Business Unit President Boklok. Magnus Persson efterträder Gunnar Hagman och Lars Jonson efterträder Jonas Spangenberg, som båda lämnar sina tjänster 31 december 2022.
Publicerad den 20 December 2022

– Vi har en tydlig strategi och kommersiell inriktning. Vi ska fortsätta att stärka lönsamheten inom byggverksamheten och vara en ledande bostadsutvecklare på våra marknader. Magnus har lång erfarenhet som meriterad, framgångsrik ledare inom vår byggverksamhet, och Lars har en bred erfarenhet av att ansvara för byggverksamhet, bostadsutveckling och affärsutveckling. Båda dessa ledare har ett tydligt fokus på att ytterligare stärka vår leverans och vässa vårt erbjudande, för att möta morgondagens kunders behov. Jag ser fram emot att arbeta nära dessa respekterade ledare, säger Anders Danielsson, vd och koncernchef, Skanska.

Magnus Persson är i dag Executive Vice President i Skanska Sverige med ansvar för byggverksamheten och Lars Jonson är i dag Chief Operating Officer och affärsutvecklingsdirektör i Skanska Sverige. Magnus Persson och Lars Jonson kommer att rapportera till Anders Danielsson, vd och koncernchef, Skanska.
– Det är med stor förväntan jag kliver in i min nya roll. Jag ser möjligheter för att skapa större värde för våra kunder i omställningen till en mer hållbart byggd miljö. Med fokus på ökad produktivitet och långsiktiga strategiska partnerskap är jag övertygad om att vi kommer att leverera fina ekonomiska resultat och hjälpa våra kunder att nå framgång, säger Magnus Persson, ny Business Unit President Skanska Sverige.
– Jag ser fram emot att bli en del av Boklok som bidrar till att hållbart boende blir en verklighet för de många människorna. Efter att ha ansvarat för bygg- och bostadsutveckling på den svenska marknaden under flera år är jag glad att få leda BoKlok-teamet. För mig har hållbar utveckling, effektivitet och prestanda alltid varit kärnan i vårt arbete, och detta är i linje med Bokloks fokus att bygga väldesignade, hållbara, högkvalitativa bostäder till ett konkurrenskraftigt pris på marknaden, säger Lars Jonson, ny Business Unit President BoKlok.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige