Image
Anders Danielsson, vd på Skanska.
Anders Danielsson, vd på Skanska. Bild: Skanska

Skanska tilldelas uppdrag i Florida

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Florida Department of Transportation (FDOT) om att utveckla och bygga en ny större motorvägskorsning vid State Road 557 som är en del av Interstate 4 (I-4), i Polk City, Florida, USA. Kontraktet är värt 70 miljoner dollar, cirka 615 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det tredje kvartalet 2020.
Publicerad den 4 Augusti 2020

Byggnationen kommer att ändra befintlig motorvägskorsning till en korsning som anpassad för rådande trafikbehov. En ny bro kommer att byggas för att möjliggöra för trafik på State Road 557 att ta sig över den nyligen breddade I-4, samt för att rymma snabbfiler för bärgning och utrymme för höghastighetståg. Projektet kommer att bidra till en förbättring av trafikflödet och öka trafikanternas säkerhet.

Som en del av projektet kommer två nya broar att byggas över I-4 för att möjliggöra korsningar för vilda djur mellan naturområdena norr och söder om projektet. Viltstängsel kommer också att uppföras.

Byggnationen påbörjas i september 2020 och är planerad att slutföras i juli 2023.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2014 till drygt 30 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2014 cirka 1 700 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus.

Vi utvecklar arbetsmilj...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter förvärvet i Charlottenberg – så ser Cibus på gränshandelns framtid

Bolag Cibus gör klart med ett förvärv precis vid norska gränsen. Vd:n Sverker Källgården berättar för Fastighetssverige vad som lockade med affären, bolagets syn på gränshandeln och om man kan tänka sig fler gränshandelsförvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY