Image
Skanska tecknar avtal med Winn Hotel Group.
Skanska tecknar avtal med Winn Hotel Group. Bild: TMRW/Reflex

Skanska tecknar avtal med Winn Hotel Group

Uthyrning Skanska har slutit ett hyresavtal med Winn Hotel Group om drift av ett nytt hotell som ska byggas intill centralstationen i Norrköping. Hyreskontraktet löper över 25 år. Hotellprojektet är beroende av att utestående villkor, såsom bygglov, uppfylls.
Publicerad den 4 December 2019

Hotellbyggnaden blir åtta våningar hög och ska ha 210 rum, konferensvåning, restaurang med uteservering, skybar, takterrass, gym samt parkering. Läget blir bästa möjliga mittemot Norrköpings centralstation.
– Vi tror att detta kan bli den nya mötesplatsen i Norrköping med en skybar och takterrass som blickar ut över hela Norrköping. Vi är glada åt att få Winn Hotel Group som långsiktig operatör av hotellet, säger Marcus Ekelund, affärsutvecklare, Skanska Sverige.

Givet att utestående villkor är uppfyllda är avsikten att påbörja byggnadsarbetena till våren med planerat färdigställande till sommaren 2022.

Winn Hotel Group driver i dag 13 hotell i tolv städer under olika varumärken.
– En kärna i vårt sätt att driva hotell är att mötet mellan gäster och lokalbefolkning är det som skapar magi. Flera av våra hotell är cityhotell där den speciella hotellkänsla vi är bra på att skapa bidragit till att hotellen blivit nav i samhället. Så ska det bli här också. Gäster och norrköpingsbor ska mötas i en cool, internationell atmosfär där ändå Norrköpings speciella DNA verkligen ska kännas och ge karaktär, säger Anders Junger, vd för Winn Hotel Group.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige