Image

Skanska tecknar avtal med restauratör i två Göteborgsprojekt

Uthyrning Skanska har tecknat avtal med restauratören Klar Kust AB som kommer att öppna restaurang och café i både kvarteret Tennet och ÅF-huset i Göteborg. Sammanlagt omfattar kontrakten 1 300 kvadratmeter.
Publicerad den 26 Juni 2013

I kvarteret Tennet på Kilsgatan 4 har man tecknat kontrakt om drygt 640 kvadratmeter. Restaurangen får tillgång till sina lokaler den 1 augusti och beräknar kunna öppna två veckor senare.

I ÅF-huset är kontraktet på drygt 690 kvadratmeter, där öppnar man för lunchgäster i början av januari 2014.

Klar Kust AB driver idag en restaurang på Chalmers Teknikpark.

– Vi välkomnar Klar Kust till båda våra nybyggda hus. Restaurang i husen kommer både tillföra området och våra hyresgäster den närservice som skapar liv i området. I kvarteret Tennet skapas mötesplatser i de generösa entréytorna i huset som innehåller gemensam reception, konferens samt nu också restaurang/café, säger Mats Dynevik, marknadschef på Skanska Fastigheter Göteborg.

– Att båda husen är nybyggda och ligger i spännande framtidsområden där mycket folk rör sig dagtid har varit avgörande för vårt val att öppna nya restauranger i båda husen, säger Henrik Malmberg, vd på Klar Kust AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige