Image
Skanska hyr ut ytterligare 800 kvadratmeter i Citygate.
Skanska hyr ut ytterligare 800 kvadratmeter i Citygate. Bild: Skanska

Skanska tecknar ännu ett avtal i Citygate

Uthyrning Skanska har tecknat hyresavtal med Compass Group om att driva och utveckla konferenskonceptet på första våningen i kontorshuset Citygate i Göteborg. Totalt omfattar det cirka 1 280 kvadratmeter.
Publicerad den 11 Februari 2022

Compass Group är en ledande operatör inom matupplevelser och service och kommer även att driva Citygates restaurang och café med fokus på hälsosamma och ekologiska val. Compass Group kommer dessutom att sköta driften av husets gemensamma frontdesk, vilket tillsammans gör att husets hyresgäster erbjuds ett fullservicekoncept. Konferensanläggningen beräknas öppna för bokningar i slutet av 2022.
– Det är glädjande att Compass Group ska sköta driften av konferenskonceptet. Våra hyresgäster efterfrågar mötesfaciliteter, särskilt större möteslokaler, som de nu kan boka vid behov istället för att tillgodose inom den egna lokalen, vilket ofta skapar ineffektiva ytor. Tillsammans med helheten kring restaurang, café och servicekoncept stärker vi nu Citygate ytterligare som den mötesplats vi eftersträvar, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Citygate kommer att certifieras enligt både WELL och LEED, vilket innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i. Citygate kommer uteslutande att drivas med lokal förnybar el från solcellsparken i Utby. Solenergin blir en viktig pusselbit i en energieffektiv lösning för huset.
– Vi är oerhört glada att få möjlighet att stärka Citygates varumärke och mål genom att vara ansiktet utåt i receptionen samt driva konferensverksamheten. Compass Group och Skanska har båda väldigt stort fokus på hållbarhetsarbete – vilket skapar en gemensam hållbar utveckling, säger Håkan Sedbo, Strategic Partnership Manager, Compass Group AB.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige