Image
Skanska säljer Two Drydock i Boston.
Skanska säljer Two Drydock i Boston. Bild: Skanska

Skanska säljer kontorshus i USA för två miljarder

Transaktioner Skanska har sålt kontorshuset Two Drydock i Boston, USA, för USD 234,5M, cirka 2,0 miljarder kronor, till ett globalt investmentbolag.
Publicerad den 15 December 2021

Transaktionen kommer att bokföras av Skanska USA Commercial Development i det fjärde kvartalet 2021. Tillträdet till fastigheten sker omgående.

Two Drydock är ett 13 våningar högt, 21 800 kvadratmeter stort kontorshus som är utvecklat av Skanska. Det innehar Leed Gold och Fitwel-certifieringar och har cirka 650 kvadratmeter detaljhandel på bottenplan, 150 parkeringsplatser ovan jord och ett 930 kvadratmeter stort torg utomhus.

Kontorshyresgästerna i Two Drydock är en mångsidig grupp av företag. På bottenvåningen har Lord Hobo Brewing Company och Render Coffee ingått hyresavtal, vilket fullbordar Skanskas vision om en dynamisk lobbyupplevelse med ett öppet koncept som också tillför värde för det omgivande samhället.

Two Drydock, som började uppföras i juni 2018, utgör Skanskas sjätte kommersiella fastighetsutvecklingsprojekt i Boston och det fjärde projektet i hamnområdet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige