Image
Skanska säljer kontorsbyggnaden Parkview i Prag.
Skanska säljer kontorsbyggnaden Parkview i Prag. Bild: Tomas Hejzlar

Skanska säljer för 770 miljoner i Prag

Transaktioner Skanska säljer kontorsbyggnaden Parkview i Prag, Tjeckien, till Deka Immobilien, en av Europas ledande fastighetsinvesterare och kapitalförvaltare, för EUR 77M, cirka 770 miljoner kronor. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Commercial Development Europe i första kvartalet 2021. Tillträde till fastigheten beräknas också ske under första kvartalet 2021.
Publicerad den 18 Januari 2021

Parkview ligger strategisk beläget i Pankrác, ett av Prags mest prestigefyllda och moderna distrikt. Fastigheten består av cirka 16 000 kvadratmeter kontor och är uthyrd till 94 procent till internationella hyresgäster såsom Grant Thornton och Jacobs Douwe Egberts.

Den sålda fastigheten färdigställdes under andra kvartalet 2020. Som svar på parametrar gällande miljö, teknologi och hälso- och välbefinnandeaspekter når Parkview LEED Platinum 97 poäng vilket gör den till en av de mest hållbara byggnaderna i Tjeckien och hela CEE-regionen. Byggnaden har också uppnått WELL Gold Shell- och Core-certifiering och WELL Health-Safety Rating som tilldelas kontorslokaler med högsta säkerhetsstandard.

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Europa. Utanför Norden har företaget verksamhet inom husbyggnad samt infrastrukturbyggande i Polen, Tjeckien & Slovakien samt i Storbritannien. Skanska utvecklar kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader i Polen, Tjeckien, Rumänien och Ungern, medan bostadsutvecklingen är aktiv i Polen, Tjeckien samt i Storbritannien med BoKloks koncept. Skanska omsatte 33 miljarder kronor under 2019 och hade cirka 11 700 anställda i sina europeiska verksamheter utanför Norden.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige