Image

Skanska säljer för 300 miljoner kronor i Solna

Transaktioner Skanska har sålt kontorsfastigheten Laboratoriet 1 i Solna till Ramstedt Holding för cirka 300 miljoner kronor. Försäljningen kommer att bokföras av Skanska Commercial Development Nordic i det första kvartalet 2017. Tillträdet till fastigheten är planerat till april 2017.
Publicerad den 29 Mars 2017

Fastigheten är fullt uthyrd till Valneva Sweden AB.

– Vi är självklart nöjda med förvärvet av Laboratoriet 1. Solna är en spännande delmarknad med fortsatt goda framtidsutsikter, säger Jonas Ramstedt, ägare, Ramstedt Holding AB.

Fastigheten ligger på den historiska platsen Ingenting i Solna, nära bryggorna i Pampas Marina. Skanskas satsning på området med nya huvudkontor för Säpo och läkemedelsföretags Roche bidragit till en renässans för området och företag som etablerar sig där erbjuds en grön oas med närhet till Stockholms city och Bromma Flygplats.

– Laboratoriet 1 är en fin fastighet med mycket historik och platsen har en unik atmosfär, men vi har ägt den länge och tiden är nu mogen att använda det kapital vi har bundet i denna fastighet till att investera i nya spännande projekt, säger Antonia Junelind, transaktionschef, Skanska Fastigheter Stockholm.

Cushman & Wakefield har varit rådgivare åt Skanska.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige