Image

Skanska miljardsäljer i Stockholms city

Transaktioner Skanska säljer kontorsfastigheten Klara Strand (Blekholmen 1) mitt emot Stockholms centralstation. Köpeskillingen uppgår till cirka 1,1 miljarder kronor. Köpare är Niam och transaktionen resultatförs i fjärde kvartalet och tillträde och betalning sker i första kvartalet 2013.
Publicerad den 21 December 2012

Fastigheten ligger vid Centralstationen, mellan Klarabergsviadukten och Kungsbron, och har en yta om cirka 34 000 kvadratmeter. Ett trettiotal hyresgäster har lokaler i fastigheten, vilken har en uthyrningsgrad på över 90 procent.

Fastigheten uppfördes 1994 och rymmer, utöver kontorsytor även företagsbostäder, konferensanläggning och butiker.

– Klara Strand är en väldigt fin fastighet som vi har ägt i drygt 18 år. Fastigheten är välskött, i princip fullt uthyrd och tiden är mogen att använda kapitalet vi har bundet i fastigheten till att investera i nya spännande projekt, säger Caroline Arehult, vd på Skanska Fastigheter Stockholm.

- Detta var en möjlighet för oss att köpa en väl belägen kontorsfastighet med stabila kassaflöden och stor tillväxtpotential. Vi ser en stabil utveckling för svensk ekonomi och Stockholm som en attraktiv marknad med fortsatt stark befolkningstillväxt, säger Niams vd Johan Bergman.

Leimdörfer var rådgivare åt Skanska vid försäljningen.
Roschier var juridisk rådgivare åt Niam.

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2014 till drygt 30 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2014 cirka 1 700 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus.

Vi utvecklar arbetsmilj...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY