Image
Sörred Kubiklager.
Sörred Kubiklager. Bild: Skanska

Skanska hyr ut på Hisingen

Uthyrning Skanska har tecknat ett hyresavtal med Facil Europe BV för lager- och logistikverksamhet samt kontor om totalt 3 500 kvadratmeter i Sörred Kubiklager i Göteborg på Hisingen.
Publicerad den 18 December 2020
Annons
Image

Sörred Kubiklager är ett 20 100 kvadratmeter stort klimatsmart lager som är strategiskt placerat, granne med Volvo Cars i Torslanda och med närhet till Göteborg hamn, vilket är ett av Skandinaviens viktigaste logistikområden. Närheten till centrala Göteborg erbjuder hyresgästerna såväl goda pendlingsmöjligheter som snabb åtkomst till Europavägarna.
– Det känns fantastiskt att välkomna Facil Europe BV som projektets första hyresgäst, och att kunna erbjuda en klimatsmart och flexibel lokal med snabb inflyttning som uppfyller Facils högt ställda krav. Kubiklager fyller verkligen sin funktion på marknaden med moderna lagerlokaler till såväl mindre som större företag, helt i enlighet med vårt koncept, säger Ida Granqvist, ansvarig Marknadsområdeschef Logistik, Skanska Fastigheter.
– Att investera i ett nytt lager har varit på tapeten länge och det känns kul att vi äntligen hittat ett lager som passar oss väl. Att lagret dessutom är klimatsmart är något som vi på Facil värderar högt. Flytten är ett givande nästa steg i alla aspekter helt enkelt, säger Daniel Mackinovski, Branch Manager, Facil.

Kubiklager är ett koncept för moderna lager- och logistiklokaler med flexibla avtalstider och lokalstorlekar. Sörred Kubiklager stod färdigt under tredje kvartalet 2020 och är Skanskas tredje i ordningen. Projektet har en stark grön profil med bland annat Grön betong och solceller på taket. Fastigheten uppfyller kraven för certifieringen GreenBuilding – ny byggnad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2014 till drygt 30 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2014 cirka 1 700 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus.

Vi utvecklar arbetsmilj...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY